Zoekt u een ICT bedrijf in de Zaanstreek?

Onze ruim 40 leden en ICT specialisten helpen
u graag bij het oplossen van uw vraagstuk

Bijeenkomst Merkenrecht – Hoe heeft u uw rechten beschermd?

DEZE BIJEENKOMST GAAT OP DEZE DATUM NIET DOOR. EEN NIEUWE DATUM VOLGT.

Eén op de tien ondernemers heeft wel eens een conflict over een handelsnaam, merknaam of domeinnaam gehad met een andere ondernemer. Hier gaat niet alleen tijd en energie inzitten, het is bovendien vaak een kostenpost. Dat heeft ook carwashbedrijf Kwikwas ervaren, dat net na opening zijn naam moest wijzigen op dringend verzoek van autobedrijf Kwik-Fit. Zij hadden ergens in Nederland al een wasstraat met de geregistreerde naam Kwikwash. De eigenaar van Kwikwas liet het niet op een rechtszaak uitkomen maar besloot om het bedrijf om te dopen tot Kwikstraat. Dit leverde een kostenpost op van 15.000 euro voor onder meer nieuw reclamemateriaal en nieuwe borden.

Bijeenkomst Merkenrecht – Hoe heeft u uw rechten beschermd?

Maar welk bezwaar heeft een bedrijf als Kwik-Fit eigenlijk tegen gelijkende merk- of handelsnamen? In het algemeen is dit met name omdat een dergelijk bedrijf flink heeft geïnvesteerd in de reputatie van het merk en waarde heeft gecreëerd met het merk. Een bedrijf wil dan ook voorkomen dat derden op de zorgvuldig opgebouwde reputatie meeliften. Het is daarom onwenselijk dat door het ontstaan van verwarring de waarde van het merk wordt aangetast of dat de reputatie van het merk wordt beschadigd.

Hoe heeft u uw rechten beschermd? En heeft u daarmee voldoende afstand genomen van concurrenten in uw sector? Of ziet u zich juist geconfronteerd met een concurrent die handelt onder een naam die wel erg op uw merk- of handelsnaam lijkt? Tijdens deze interactieve avond bespreken Frouke Hekker en Marielle Hoffer van Novagraaf het intellectuele eigendomsrecht aan de hand van verschillende voorbeelden uit de rechtspraak en de praktijk. Uiteraard behandelen zijn ook graag uw vragen die u heeft op dit gebied.”

Onderschat de waarde van jouw intellectueel eigendom niet en schrijf je in voor de gratis bijeenkomst!

Programma dinsdag 15 september:

19:30 uur Aanvang
19:45 uur Start programma

•Frouke Hekker is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht en het recht op vrijheid van meningsuiting en privacy. Frouke begon haar carrière in de filmwereld, waarna zij de overstap maakte naar de advocatuur. Na ruim vier jaar werkzaam geweest te zijn bij een Amsterdams advocatenkantoor, is zij thans met veel plezier werkzaam bij Novagraaf. Zij coördineert hier het Competence Centre: het kenniscentrum van de onderneming. Dit houdt in dat zij de ontwikkelingen in de IE-sector op de voet volgt, interne opleidingen en presentaties verzorgt, consultants waar nodig adviseert en artikelen schrijft voor onder meer de website van Novagraaf.

•Mariëlle Hoffer is consultant bij Novagraaf en heeft ruime ervaring met het adviseren van cliënten over de beste wijze waarop zij hun merkrechten kunnen vastleggen. Daarnaast heeft zij ook ruime ervaring op het gebied van advisering over model-, handelsnaam- en auteursrecht en is zij gespecialiseerd in arbitrageprocedures op het gebied van domeinnamen.

20:45 uur Vragen
21:00 uur Borrel

Locatie: DAS Zaandam – Provincialeweg 33 – 1506 MA Zaandam

Aanmelden via secretariaat@zonvooru.nl.

Over Novagraaf:
Novagraaf is een van de toonaangevende dienstverleners op het gebied van intellectueel eigendom (Intellectual Property of IP) in Europa. Het bedrijf is opgericht in 1888 en anno 2015 wordt via Novagraaf het grootste aantal internationale merken ter wereld vastgelegd door meer dan 300 overwegend gecertificeerde  IP-professionals in vijf Europese landen. Het dienstenaanbod van Novagraaf omspant de volledige levenscyclus van patenten, merken, designs en domeinnamen van binnenlandse registraties tot complexe wereldwijde portefeuilles. We bieden de klant innovatieve instrumenten voor analyse en besluitvorming, het monitoren van inbreuk en namaak, en waardebepaling.

Novagraaf is partner van DAS Rechtsbijstand

Actuele media

Bekijk hieronder de foto’s van het afgeronde event.

    Op de hoogte blijven van de laatste ICT ontwikkelingen in de Zaanstreek?

    Design door A&A Capacity | Realisatie door Miller Digital