Zoekt u een ICT bedrijf in de Zaanstreek?

Onze ruim 40 leden en ICT specialisten helpen
u graag bij het oplossen van uw vraagstuk

Nieuws

Snellere match bij ICT zoektocht

ICT-Zaanstreek heeft sinds kort een nieuwe website, waarop de mogelijkheden voor de leden en de bedrijven die op zoek zijn naar een ICT oplossing zijn vernieuwd.
Met de komst van deze nieuwe website, krijgen de leden de mogelijkheid om zelf hun eigen ledenpagina te vullen en bij te houden. Met toegepaste technologie kan een lid zijn/haar expertise uitdragen op een digitale wijze en is de match groter bij klantaanvragen.

Met deze stap laat ICT-Zaanstreek zien, dat zij bezig zijn de nieuwe visie en missie door te voeren.

Visie en Missie

ICT-Zaanstreek is aan het einde van 2014 en het begin van 2015 bezig geweest met het opnieuw definiëren van haar visie en missie. “Dit moet je als vereniging altijd 1 x per periode doen. Op deze manier constateer je of je als cluster nog voldoet aan de vraag vanuit de leden en de markt”, geeft Piet Smit aan. Hij is de voorzitter van ICT-Zaanstreek en samen met de overige bestuursleden en een aantal actieve leden, zorgen zij voor lokale ICT-activiteiten in de Zaanstreek. 

“Wij willen bijdragen aan de ontwikkeling van bedrijven op het gebied van automatisering. Dit is in de breedste zin van het woord en heeft onder andere betrekking op telefonie en kantoorautomatisering. Uiteraard hoort hier ook het bouwen van een website bij”, aldus Piet Smit.

Concurrerend zijn

Tijdens de gesprekken aan het einde- en begin van het jaar, heeft het cluster ondervonden dat er nog meer behoefte is aan het delen van informatie onderling en het delen van kennis en kunde met externen. Op deze manier kunnen sneller vragen van opdrachtgevers worden beantwoord en wordt minder NEE verkocht.

Wij hebben als doel, de ICT-ondernemingen en de lokale Zaanse ondernemingen te verbinden en te voorzien van advies.
Op deze manier willen wij de lokale economie stimuleren en breiden wij de kennis binnen de Zaanse grenzen uit. Hierdoor zijn we in staat voordelen te bieden aan de Zaanse ondernemers en concurrerend te zijn met de bedrijven in bijvoorbeeld Amsterdam of Alkmaar.

In het licht van het stimuleren van de Zaanse economie, heeft het cluster ICT-Zaanstreek zich ook ten doel gesteld, samen met de gemeente meer activiteiten te ontplooien binnen de gemeente Zaanstad. Zij wil gaan onderzoeken of er mogelijkheden zijn om met het cluster ICT-werkzaamheden uit te voeren voor de gemeente, waardoor dit de gemeentekas ten goede komt en de werkgelegenheid van Zaanstad.

Wat je ver haalt is misschien lekker, maar alles uit de Zaanstreek smaakt toch beter!


ICT-Zaanstreek zal vaker interactie met ZON en andere Zaanse verenigingen hebben met als doel, nog meer samenwerking en verbetering van de ICT mogelijkheden van de lokale bedrijven.


Blijf ICT-Zaanstreek volgen via deze website maar ook via onze Facebook en onze Linkedin pagina.

    Over ICT Zaanstreek

    ICT Zaanstreek biedt u een platform van kennis voor en door bedrijven. Wanneer u op zoek bent naar een informele organisatie, welke u helpt aan kennis en kennissen op het gebied van ICT, bent u bij ons aan het juiste adres.

    Reageren

    Op de hoogte blijven van de laatste ICT ontwikkelingen in de Zaanstreek?

    Design door A&A Capacity | Realisatie door Miller Digital